BodyMind Life Coaching biedt diverse multidisciplinaire trajecten aan; het Empowerment traject (6 weken), BodyMind Stress Release traject (8 weken) en Burn-out Release traject (10 weken). In alle trajecten staan onze kernwaarden verbinding, inzicht & ontwikkeling centraal.

De verbinding met je omgeving is natuurlijk belangrijk, maar nog belangrijker is de verbinding met jezelf. Als de verbinding met jezelf goed is, zul je immers ook een goede verbinding gaan krijgen met je omgeving. Maar hoe goed kun je nog in verbinding zijn met jezelf als je veel spanning en stress ervaart in jouw leven? De verbinding met jezelf herstellen is de eerste stap in jouw BodyMind Life Coachingstraject. Zeker in een periode van veel spanning en stress, is het van groots belang om tijd te nemen voor ontspanning en de balans te herstellen tussen het (over)actieve zenuwstelsel en het rustzenuwstelsel. Hierbij gaan wij jou helpen.

Met individuele coachingssessies - die we veelal in de natuur doen - en de door ons ontwikkelde BodyMind Relax & Release sessies zul je meer tot rust gaan komen, spanning uit jouw lichaam gaan ontladen en leren leven in ‘het hier en nu’ (mindfulness).  Tijdens jouw life coachingstraject gaan we regelmatig de natuur in omdat de buitenlucht rust, ruimte en nieuwe energie brengt. Doordat het stresshormoon cortisol sneller afneemt, zul je minder stressklachten ervaren, je mind wordt rustiger, je humeur verbetert en de relatie met jezelf kan gaan herstellen.

In de natuur kom je dichter bij jouw ware zelf

Tijdens de BodyMind Relax & Release sessies gaan we aan de slag met diverse ontspanningsoefeningen, zoals Yin Yoga, ademhalingstechnieken, mindfulness en spanning ontladende oefeningen, waardoor jouw “Body & Mind” tot rust en maximale ontspanning komen. De stroom van (negatieve) gedachten, piekeren en beperkende overtuigingen worden gereduceerd en je komt meer in contact met je bewustzijn en innerlijke kracht. De BodyMind Relax & Release sessies leveren een bijdrage om jouw lichaam en geest in verbinding te brengen en meer innerlijke rust en balans te ervaren.

Alles begint met bewustwording. Zonder bewustwording zouden we niet in staat zijn om te denken, ons verder te ontwikkelen en reflectie op onszelf toe te passen. Kennis over de werking van de mind en wat voor invloed dat kan hebben op het lichaam wordt aangereikt in jouw BodyMind Life Coachingstraject. Als er bewustwording tot stand is gekomen, kun je vervolgens in beweging komen en de ontwikkeling naar jouw mooiste leven gaan creëren.

Maar in hoeverre ben jij ook écht bereid om verandering aan te brengen in datgene waar jij invloed op hebt: jezelf en jouw leefwijze. Hoe is je veranderingsbereidheid? Ga je door met wat je altijd al hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd al had. Ervaar je met regelmaat gevoelens van dissatisfactie, ongelukkig zijn en weinig levensvreugde? Dan weet je dat je in jouw denken en handelen iets zult moeten gaan veranderen.

Wij begeleiden jou graag om tot de benodigde inzichten te komen, los te laten wat jou niet meer dient en de juiste stappen te durven zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling en zo de weg naar een mooier, gelukkig leven in te zetten. Bij elk traject van BodyMind Life Coaching kom je elke week voor 2 sessies; een individuele coachingssessie en/of lichamelijke behandeling van 1,5 uur en een BodyMind Relax & Release sessie. We gaan dus intensief met elkaar aan de slag waardoor jij de stap naar een minder stressvol leven op korte termijn kunt realiseren. Doordat je een multidisciplinair traject volgt en daadwerkelijk verandering in jouw denken en handelen gaat doorvoeren en weerbaarder wordt voor spanning en stress in jouw leven, zul je een structurele verandering gaan realiseren waardoor je voor de rest van jouw leven profijt zult hebben van jouw BodyMind Life Coachingstraject.

We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek, welke we gegarandeerd binnen 5 werkdagen inplannen op onze locatie in Stevensweert. Op basis van het intakegesprek geven we aan wat we voor je kunnen betekenen en welk traject het beste bij jou past.

 • EEN VERPLEEGKUNDIGE DIE ER WEER STAAT

  “Een medewerker in mijn team heeft het Stress-release interventietraject bij BodyMind Life Coaching doorlopen. Ze is dit traject begonnen nadat ze ruim 9 maanden in langdurig verzuim zat en in deze periode de reeds ingezette psychische ondersteuning onvoldoende is gebleken. Nu richting het einde van het interventietraject bij BodyMind Life Coaching zie ik op de afdeling weer een verpleegkundige die er weer staat, die blij is met haar collega’s en het fijn vind om weer als van oudst aan het werk te zijn. De medewerker is dankbaar dat ze dit coachingstraject heeft mogen volgen en ervaart zelf persoonlijke groei en zit weer goed in haar vel.”
  (Peggy Aggenbach - Strijdonk | Teamleider Neurologie)
 • LANGDURIG VERZUIM HEBBEN WE KUNNEN VOORKOMEN

  "Ik heb een van mijn teamleden die in 2020 in verzuim zat en toen het Stress Release Intensief coachingstraject heeft doorlopen weer zien opbloeien van een uitgeput iemand naar een energiek persoon. Nadat er vorig jaar een ingrijpend life-event in de privéomstandigheden was, heeft hij wederom een aantal coachsessies gehad bij BodyMind Life Coaching, wat weer waardevol is gebleken en langdurig verzuim voorkomen is geworden."
  (Mieke Wijnen  |  Projectleider Social Return)
 • MEER ZELFINZICHT VERKREGEN EN PERSOONLIJKE VALKUILEN WORDEN HERKEND EN AANGEPAKT

  “Sinds E.  het coachingstraject bij BodyMind Life Coaching heeft doorlopen heb ik duidelijke positieve veranderingen bij hem ervaren. De coaching heeft hem aanzienlijk meer zelfinzicht gekregen en  heeft geholpen zijn persoonlijke valkuilen tijdig te herkennen en aan te pakken. Deze nieuwe vaardigheden stellen hem zelf in staat om effectiever om te gaan met dagelijkse uitdagingen. Door de begeleiding die hij op tijd heeft gekregen is hij voortdurend inzetbaar gebleven voor zijn werkzaamheden, wat een prettige bijkomstigheid is voor hemzelf , zijn eigenwaarde en natuurlijk voor het team waarin hij werkzaam is.”
  (Ramon Dop  |  Manager Rijtesten)
 • PROGRESSIE IS DUIDELIJK MERKBAAR IN MOTIVATIE, TEAMWORK EN PRODUCTIVITEIT

  “Als manager binnen een grote corporate heb ik met veel vertrouwen gebruik gemaakt van de diensten van BodyMind Life Coaching. Diverse medewerkers uit mijn team, alsook ik zelf, hebben een persoonlijk Empowerment coachingstraject gevolgd welke zeer waardevolle inzichten hebben gegeven. De unieke wijze die Rico & Angelina toepassen is echt van andere, zeer positieve, aanpak! Indien medewerkers zichzelf goed leren kennen en hun denken en handelen beter begrijpen is dit een absolute meerwaarde voor een organisatie; progressie is duidelijk merkbaar in motivatie, teamwork en productiviteit. Ik ben dan ook met trots een ambassadeur voor BodyMind Life Coaching.”
  (Rob Vervoort | Commercieel directeur)
 • STAAT STERKER IN ZIJN SCHOENEN, STRAALT MEER ZELFVERTROUWEN UIT EN LAAT EIGEN- EN TEAMBELANGEN MEER GELDEN

  "Wat ik vooral opmerk sinds E. het Empowerment coachtraject heeft doorlopen is dat hij tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden in de interactie met collega's sterker in zijn schoenen staat, meer zelfvertrouwen uitstraalt en zijn eigen- en teambelangen meer laat gelden. Het belangrijkste is dat hij ook zelf bevestigt dat hij, door dichter bij zichzelf te blijven, goed in zijn vel zit. Voor ons team is dit een fijne ontwikkeling, de samenwerking wordt daarmee verder versterkt!”
  (Raymond Pelsers  |  Corporate R&D Manager)