8 weken

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat het lichaam stress en spanning opslaat als het niet onmiddellijk wordt loslaten. Hoe meer stress en spanning door de tijd heen wordt opgeslagen hoe kwetsbaarder jouw lichaam en geest (= mind) zijn geworden. We geven je inzicht hoe onze lichaamsprocessen werken, waarom klachten -zowel fysiek als psychosociaal - zich aandienen en wat het effect is van (beperkende) overtuigingen die veelal de voedingsbodem zijn van onze gedachten en gevoelens.

Met de vier dimensionale klachtenlijst (4 DKL) brengen we in kaart welke psychische klachten jij ervaart en wat de mate van stress is.  De 4DKL is een wetenschappelijke test die veel gebruikt door huisartsen en psychologen aangezien de 4DKL in zéér korte tijd mogelijke psychische klachten in beeld brengt.

Het BodyMind Stress Release Traject is een traject waarbij we zowel coaching, lichaamsgerichte therapie en ontspanning integreren. We leren je de innerlijke oorzaak van fysieke, mentale en emotionele klachten gericht en zelfstandig aan te pakken door o.a. de Positieve Psychologie, NLP en de Body Mind Release methode. We leren je een gezonde balans te creëren tussen ‘belasting’ en ‘belastbaarheid’ en krijg jij inzicht op essentiële levensvragen, zoals je hierboven kunt terug lezen in het Empowerment traject.

Gedurende 8 weken krijg je twee keer per week een individuele sessie waarbij een sessie meer gericht is op het mentaal-emotionele stuk en de andere sessie meer op het lichamelijk stuk.