Oproep tot het nemen van verantwoordelijkheid en (zelf)vertrouwen

In onze BodyMind trajecten coachen we cliënten in het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid. Maar dat is toch vanzelfsprekend denk je misschien?! Nou reflecteer dat maar eens goed bij jezelf….. Neem jij écht de volle verantwoordelijkheid voor jouw leven? Als jij jouw volle verantwoordelijkheid neemt voor waar je nu staat, kun je wat in beweging brengen om je sterker te gaan voelen of klachtenvrij te worden, zowel lichamelijk en mentaal.

Verantwoordelijkheid nemen is dan ook een essentieel onderdeel van de fundering die gelegd moet worden om vooruitgang in de gewenste richting te realiseren. De huidige situatie accepteren en erkennen dat die is zoals die is. En vanuit daar kiezen welke richting je op wilt. En welke invloed jij daarop hebt. Welke stappen heb je dan te nemen? Zo krijg je meer en meer wapening in jouw fundament waarbij je een sterke persoonlijkheid, mindset en krachtig lichaam kunt gaan realiseren.

Daarnaast is (zelf)vertrouwen ook een belangrijk speerpunt waar we ons op focussen. Heb jij (zelf)vertrouwen in jezelf, je gezondheid en het leven? Stel jij hebt weinig of géén vertrouwen in je eigen gezondheid…. Voed je dan je herstel - genezing of juist de onrust - onzekerheid?  Leg je de focus buiten jezelf of ben je bezig met wat je WEL kunt doen of laten om je gezondheid te voeden? Gaat de meeste energie uit naar de onrust – onzekerheid, dan zwak je jouw eigen lichaam af en dat is op den duur ziekmakend. Met deze negatieve mindset kan jouw lichaam niet vóór je werken om weer sterker/pijnvrij te worden. Dat is onmogelijk! Ik wil niet zeggen dat het een eenvoudige weg is, zeker als je een ziekte hebt. Een positieve mindset en vertrouwen is de fundering die je nodig hebt om stappen te zetten in de gewenste richting naar meer lichamelijk en mentale weerbaarheid.

Weet dat angst een slechte raadgever is…

Maar hoe houd je vertrouwen in een onzekere tijd? De situatie is zoals die is, toch? Is dat goed of niet goed? Ik hang er geen oordeel aan want dat belast mij en mijn directe omgeving. Dat vind ik het niet waard. Daar vind ik het leven te mooi en kostbaar voor. En daarbij heb ik geen invloed op externe factoren. Maar wel heb ik invloed op hoe ik er zelf mee omga. Ik ben dan ook liever bezig met hoe ik omga met de huidige situatie en de duurzame investering in een preventieve leefstijl. Is dat niet waar je de meeste grip op hebt? Dagelijks bezig zijn met jouw eigen preventie en leefstijl? Of kies je ervoor de (zelf)verantwoordelijk en vertrouwen buiten jezelf te plaatsen, afhankelijk wat anderen doen en zeggen reactief te reageren? Door af te wachten en pas in actie te komen totdat een ander reageert, dan ben je altijd later/trager én misschien wel te laat adequaat te reageren op de omstandigheden die zich aandienen.

Ook in deze periode waarin veel onzekerheden en verandering heerst, is het van belang te realiseren dat ons leven continue aan verandering onderhevig is. De natuur is en blijft verandering! Kijk maar naar de seizoenen: winter – lente – zomer – herfst. Kijk maar daar de zon - maan cyclus. Dag en nacht. De natuur blijft in beweging!  Wij zijn onderdeel van de natuur, onlosmakelijk verbonden. We kunnen de natuur en alles wat daaruit voortkomt niet controleren maar wel hoe we ermee omgaan.

Hoe zou je ermee om kunnen gaan zodat je rustig blijft onder de huidige situatie? Hoe zou je de huidige situatie het beste kunnen zien? Wat zou jij kunnen doen zodat je gewoon bij jezelf blijft zonder verstrikt te raken in belastende emoties? Waar gaat jouw focus naar uit? Jij bent nog altijd meester over je eigen gevoelens en gemoedstoestand mits je de juiste keuzes maakt. Heb je hulp nodig om weer meesterschap over je eigen leven te krijgen? Contact ons!

Daarom deze oproep tot het nemen van verantwoordelijkheid en (zelf)vertrouwen om goed in verbinding met jezelf te blijven en het heft in eigen hand te nemen.

De natuur is verandering en het leven is wat je er van maakt